Unitate noastră medicala oferă următoarele tipuri de servicii:

 • spitalizare continua (pe toate secţiile spitalului)
 • spitalizare de zi
 • consultaţii ambulatoriu
 • bolnavi cronici

 

SERVICII OFERITE ÎN CADRUL SPITALULUI

– In cadrul secției Medicala , cu un numar de 55 de paturi , fiind deservita de catre 3 medici sunt tratate in peste 90% afectiuni ale medicinii interne , inclusiv boli ale aparatului cardiovascular. Se efectueaza zilnic electrocardiograme, echografii, echo Duppler vascular, endoscopii complete ale tubului digestiv. In compartimentul Cardiologie , bolnavii critici , cu sindroame coronariene sau tulburari de ritm ale inimii sunt permanent monitorizati : puls, EKG, , nr. respiratii pe minut , saturatia in O2 a sangelui . Sindroamele coronariene acute ce se prezinta in timp util beneficiaza de tromboliza si tratament medicamentos complet conform ghidurilor actuale . Atunci cand este cazul se fac conversii electrice ale aritmiilor de ritm sinusal , atat a celor paroxistice amenintatoare ale vietii cat si a celor persistente dupa o prealabila pregatire.

– In cadrul Sectiei Chirurgie , prevazuta cu 25 de paturi , 2 medici , cadre medii specializate , exista 2 sali primire – urgente unde se rezolva toata de interventii mici si mijlocii ( accidente casnice, plagi, rupturi musculare). In cadrul sectiei Chirurgie exista o sala pansamente septica si 2 sali de operatie unde sunt rezolvate urgentele chirurgicale abdominale ce includ : patologia stomacului , intestinului, ficat si splina ;

patologia defectelor peretelui abdominal -hernie, eventratie,inclusiv protezarea acestora cu proteze sintetice, deasemenea tot in cadrul acestei sectii se efectueaza cura chirurgicala a varicelor.

– In cadrul Sectiei Chirurgie generala functioneaza Compartimentul Ortopedie – Traumatologie cu 8 paturi , cadre medii specializate , sala de operatie modernizata pentru chirurgia osoasa, aparatura moderna : amplificator de imagine , control radiologic intraoperator , artroscop, microscop pentru chirurgia mainii. Deasemenea exista instrumentar specific pentru artroplastia de sold( proteze totale si cervico-cefale.)

– In cadrul Sectiei Obstetrica – Ginecologie se asigura asistenta medicala in obstetrica fiziologica si patologica , precum si in patologia ginecologica , mai putin patologia oncologica. Astfel , se asigura monitorizarea evolutiei sarcinii si nasterii fiziologice si patologice , asistenta medicala a nou- nascutului, patologia chirurgicala ginecologica benigna – fibrom, chist ovarian , chist cistorectocel, sarcina extrauterina, investigatia si tratamentul sterilitatii. In cadrul sectiei se asigura si servicii de recoltare a celulelor stem din sange placentar. Deasemenea , in cadrul sectiei se pot efectua histerectomii -diagnostice si operatorii, fiind singura sectie de obstetrica – ginecologie din judet care poseda un astfel de aparat .

– Compartimentul ATI , are ca sfera de activitate ingrijirea si tratamentul bolnavului critic, deservind toate sectiile si compartimentele spitalului. Scopul ingrijirilor si terapiilor intensive se concentreaza pe mentinerea functiilor vitale, pentru a castiga timp in vederea instituirii terapiilor definitive, medicale si/sau chirurgicale.

– In cadrul Sectiei Pediatrie ( 25 de paturi ) se asigura asistenta medicala pediatrica 24 de ore din 24. tratandu-se orice afectiune , cu exceptia bolilor de sistem si a cancerelor , care sunt indrumate spre clinica. Pentru tratamentul insuficentei respiratorii sectia dispune de oxigen la fiecare pat , aparat de nebulizare , aerosol, aparat de aspiratia secretiilor. Pentru starile de deshidratare si insuficenta circulatorie se practica perfuzii endovenoase, indiferent de varsta sau greutatea copilului si la nevoie dsocarea prin tratamennt adecvat. Pentru afectiunile cardiace se practica alaturi de serviciile de radiologie , de EKG pulsometrie.

– Sectia de Neurologie – 25 paturi -2 medici din cadrul Spitalului Mun. Campulung Moldovenesc trateaza boli neurovasculare, boli degenerative ale sistemului nervos central, epilepsii, bolile nervilor periferici si alte afectiuni legate de sistemul nervos.

–   In cadrul Sectiei de Boli Infectioase – 25 de paturi afectiunile cele mai frecvente au un caracter sezonier: in sezonul rece predomina infectiile acute respiratorii ca viroze, pneumonii, faringo-amigdalite, scarlatine si alte boli eruptive iar in sezonul cald predomina bolile digestive, enterocolitele, salmoneze, dizenterie, hepatite virale de tip A.

In cadrul sectiei se trateaza si boli ca rabia, trichineloza,etc. Sectia functioneaza cu 2 medici si 14 cadre medico-sanitare.Asistenta medicala este asigurata in afara programului medicilor sectiei de catre garda de pe sectia medicala si pediatrie. Investigatiile paraclinice sunt efectuate de catre Laboratorul Synevo si serviciul de Radiologie si Imagistica Medicala a Spitalului.

– In cadrul Compartimentului de Neonatologie ( 15 paturi ) se asigura asistenta medicala de neonatologie permanent, prin garda de la pediatrie , se practica reanimarea nou- nascutului in sala de nastere sau in sala de operatie in cazul cezarienelor, la orice ora din zi sau din noapte. Compartimentul dispune de 4 incubatoare care asigura o buna oxigenare a nou- nascutului suferind si confortul termic optim , 2 lampi cu lumina albastra pentru fototerapia la copii cu icter patologic. Incepand cu data de 1.11.2009 se recolteaza la toti nou-nascutii sange pentru screening pentru hipotiroidie congenitala ( cretinism congenital ) si pentru phenilcetonurie , fiind astfel depistati inca de la nastere copii cu aceste boli grave , pentru a putea beneficia din timp de tratament.

-in cadrul Spitalului Municipal Campulung Moldovenesc functioneaza si o Sectie Recuperare Medicina Fizica si Balneologie care dispune de o Baza de Tratament unde se acorda urmatoarele tipuri de servicii medicale:

– electroterapie;

– sonoterapie;

– fototerapie;

– magnetoterapie;

– termoterapie;

– masoterapie;

– kinetoterapie.

Gama de boli care sunt tratate in cadrul acestei sectii este foarte diversa, incepand cu grupul afectiunilor osteoarticulare degenerative, afectiuni sechelare posttrumatice, afectiuni reumatismale inflamatorii, continuand cu boli neurologice; sunt tratati bolnavi protezati osteoarticular si bolnavi cu afectiuni cronice ale cailor respiratorii si pulmonare.

-In cadrul Compartimentul de Gastroenterologie se efectueaza urmatoarele servicii medicale specifice: endoscopie digestiva superioara si inferioara; colonoscopie, punctie biopsie.

– In cadrul Compartimentului Dermato-venerice se efectueaza tratamentul insuficentei cronice venoase si a ulcerului de gamba ; deasemenea se efectueaza diagnosticul si tratamentul chirurgical al tumorilor cutanate.

– Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala efectueaza ecografii, radioscopii pulmonare, radiografii de toate tipurile, urografii . In cadrul cadrul Dispensarului TBC se efectueaza evaluari ale functiilor respiratorii.

Toate analizele de laborator se efectuează de către Laboratorul Synevo.

In cadrul Spitalului Municipal Campulung Moldovenesc exista un numar de 6 saloane ( 2 la nivelul secției Obstetrica – Ginecologie, 1 – secția Chirurgie , 1- Sectia Interne 1- Pediatrie, 1 – Boli Infectioase ), modernizate si amenajate, prevazute cu 1 sau 2 paturi, care beneficiaza de un confort hotelier sporit , fiind dotate cu : televizor, frigider, mobilier nou, baie proprie . Pentru aceste saloane se percepe o coplată.

SERVICII OFERITE ÎN CADRUL AMBULATORIULUI

Cabinet Gastroenterologie

 • consultaţii clinice
 • endoscopii digestive superioare
 • colonoscopii
 • rectosigmoidoscopii
 • paracenteze evacuatorii (terapeutice) sau diagnostice
 • tratamente endoscopie (extragere corpi străini, hemostaza endoscopică)
 • tratamente per os sau injectabile
 • reţete simple, compensate şi cu regim special
 • trimiteri către alte explorări paraclinice şi consulturi de altă specialitate, după caz
 • eliberare concedii medicale, după caz

Cabinet Recuperare, medicină fizică şi balneologie

 • consultaţii clinice
 • prescriere tratamente fizical
 • reţete simple, compensate, după caz
 • trimiteri către alte explorări paraclinice şi consulturi de altă specialitate, după caz
 • eliberare concedii medicale, după caz

Cabinet Chirurgie generală, ortpedie-traumatologie

 • consultaţii clinice
 • servicii clinice
 • servicii paraclinice
 • pansamente
 • incizii
 • reţete simple, compensate şi cu regim special
 • trimiteri către alte explorări paraclinice şi consulturi de altă specialitate, după caz
 • trimiteri către secţii în vederea internării
 • eliberare concedii medicale, după caz